Garantian asuntolainatakaus on erinomainen vaihtoehto pankin edellyttäessä lisävakuutta asuntolainaasi. Asuntolainatakauksen ansiosta sinun ei tarvitse pyytää lisävakuutta lähipiiriltäsi tai kerätä puuttuvaa omarahoitusosuutta säästämällä.

Asuntolainatakaus sopii sinulle myös, kun sinulla on säästöjä, mutta et halua käyttää niitä asunnonhankintaan.

Hae asuntolainatakausta alla mainituista yhteistyöpankeistamme mainitsemalla takaustarpeesta lainaneuvottelussa. Pankki neuvottelee kanssasi lainan ja takauksen myöntämisestä ja käy läpi takauksen ehdot ja hinnan.

Pääset hakemaan lainaa seuraavista linkeistä:

 

Yhteistyöpankkimme

Usein kysyttyä

Mihin asuntolainatakausta tarvitaan?

Pankki edellyttää usein koko asuntolainasummalle vakuutta. Ostettavan asunnon vakuusarvo on yleensä 70–75 % asunnon hankintahinnasta. Takausta tarvitaan, kun lainatarve ylittää pankin asunnolle antaman vakuusarvon, eikä lainanottajalla ole riittävästi omia säästöjä tai muita vakuuksia kattamaan vakuusvajetta.

Takauksen avulla asunnonostaja voi myös nostaa enemmän lainaa ja jättää omia säästöjään puskuriksi pahan päivän varalle.

Miten asuntolainatakaus toimii?

Asuntolainatakaus on takaus, jolla Garantia takaa pankille lainasi takaisinmaksun takausmäärään asti. Takausta käyttämällä pankki saa edellyttämänsä lisävakuuden asuntolainan turvaksi. Lainanottaja puolestaan saa lainalleen tarvitsemansa lisävakuuden, eikä hänen tarvitse hankkia lisävakuuksia esimerkiksi sukulaisilta, tai säästää pankin vaatimaa omarahoitusosuutta.

Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaansa takaisin pankille, hakee pankki Garantialta takauksen perusteella korvausta. Kun Garantia on maksanut pankille korvauksen, on Garantialla lainan takaajana oikeus periä pankille maksamansa korvaus takaisin lainanottajalta.

Miten asuntolainatakauksen voi ostaa?

Asuntolainatakauksen ostaminen on helppoa, sillä kaikki hoituu lainaneuvottelun yhteydessä yhteistyöpankissamme. Sinun tarvitsee vain kysyä pankista mahdollisuutta käyttää Garantian asuntolainatakausta. Pankki arvioi takauksen soveltuvuuden ja käy samalla kanssasi läpi takauksen ehdot ja hinnan.

Miten asuntolainatakauksen hinta määräytyy?

Asuntolainatakauksen hinta riippuu asuntosi hinnasta ja tarvittavasta takausmäärästä. Pyydä tarjous yhteistyöpankistamme.

Onko asuntolainatakaus tarkoitettu vain ensiasunnon ostajille?

Asuntolainatakauksen käyttöä ei ole rajattu vain ensiasunnon ostajille, vaan se on hyvä vaihtoehto myös asuntoa vaihtaville.

Voiko asuntolainatakausta hyödyntää sijoitusasunnon hankkimisessa?

Kyllä voi, Garantialla on oma tuotteensa sijoitusasunon hankkimisen lisävakuudeksi.  Katso tarkemmat tiedot sijoitusasuntolainatakauksesta.

Voiko asuntolainatakausta käyttää, jos asunto on hankittu jo aiemmin, ja vanhempien antama lisävakuus tai henkilötakaus halutaan nyt vapauttaa?

Asuntolainatakausta voi käyttää muulloinkin kuin asunnon hankinnan yhteydessä – esimerkiksi jos haluat vapauttaa vanhempien antamat lisävakuudet omasta lainastasi.

Saako asuntolainatakauksesta maksetun palkkion takaisin asunnosta luopuessa?

Asuntolainatakaus on kertamaksuinen tuote, jossa takauspalkkiota tai osaa siitä ei palauteta, vaikka takaus kävisi myöhemmin tarpeettomaksi.

Onko asuntolainatakausta käytettäessä rajauksia laina-aikaan tai lyhennysvapaiden käyttöön?

Takaus ei itsessään estä esimerkiksi pidempiä laina-aikoja tai lyhennysvapaita, mutta näistä asioista tulee aina neuvotella takauksen myöntävän pankin kanssa.

En saanut asuntolainatakausta, mistä tämä johtuu?

Tilanteen taustalla voi olla useita eri syitä. Tarkempaa tietoa voi tiedustella pankista, josta lainatarjous on pyydetty.

Etkö löytänyt vastausta kysymyksiisi? Kysy lisää Garantian asuntolainatakauksesta yhteistyöpankistamme.