Kolme suomalaisyritystä laskee liikkeeseen Garantian takaaman 40 miljoonan euron viisivuotisen ryhmäjoukkovelkakirjalainan. Laina hinnoiteltiin markkinoilla 18.9.2019 ja se lasketaan liikkeeseen 25.9.2019. Lainan kiinteäksi kuponkikoroksi muodostui 0,75 prosenttia ja emissiokurssi on 99,673 prosenttia.

Emission liikkeeseenlaskijoina toimivat Aspo Oyj, Sarlin Group Oy Ab ja Veho Oy Ab. Yritysten lainaosuudet vaihtelevat viiden ja kahdenkymmenen miljoonan euron välillä. Kyseessä on neljäs Vakuutusosakeyhtiö Garantian takaama keskisuurten yritysten ryhmäjoukkovelkakirjalaina. Aikaisemmat laskettiin liikkeeseen vuosina 2013, 2014 ja 2018.

Garantian vahva luottoluokitus sekä kyky koota pienempiä rahoitustarpeita yhteen mahdollistavat taatun ryhmäjoukkovelkakirjalainan. Se tarjoaa kustannustehokkaan pääsyn pääomamarkkinoille myös keskisuurille suomalaisyrityksille. Velkasijoittajille se tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa kotimaisten yritysten toimintaan uudessa muodossa ja kokoluokassa. Garantialla on kansainvälisen luottoluokittajan Standard & Poor’sin luottoluokitus A-.

”Konsultatiivinen kokonaispalvelumme takaa asiakasyrityksillemme vaivattoman JVK-lainaprosessin. Suotuisan markkinatilanteen ja Garantian luottoluokituksen johdosta myös lainan hinnoittelu oli kilpailukykyinen”, kertoo Garantian yritysmyynnistä ja asiakasrahoituksesta vastaava johtaja Martti Purhonen.

Garantia takaa koko emission kuponkikorkojen ja velkapääoman takaisinmaksun lainaehtojen mukaisesti. Laina myytiin institutionaalisille ja muille ammattimaisille sijoittajille.

Lainan pääjärjestäjänä toimi Danske Bank A/S.

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Titta Elomaa, puh. 050 552 8666, titta.elomaa@garantia.fi
Johtaja, yritysmyynti ja asiakasrahoitus, Martti Purhonen, puh. 045 616 1551, martti.purhonen@garantia.fi