Garantia-Vakuus tarjoaa mahdollisuuden omistusasumiseen. Kaikkia säästöjä ei tarvitse sitoa asunnon hankintaan, ja voit jättää rahaa talteen yllättävien menojen varalle.

Ostettavaa asuntoa vastaan myönnettävän lainan määrä vaihtelee pankeittain. Pankki usein edellyttää, että koko lainasummalle on vakuus ja lisävakuutta tarvitaan, kun lainatarve ylittää ostettavan asunnon vakuusarvon.

Garantia-Vakuus on hyvä ratkaisu sekä ensiasunnon ostajalle että kodin vaihtajalle. Yhteistyöpankkimme neuvottelevat kanssasi lainan ja Garantia-Vakuuden myöntämisestä, ja käyvät samalla läpi Garantia-Vakuuden ehdot ja hinnan.

Yhteistyöpankkimme

Usein kysyttyä

Mihin Garantia-Vakuutta tarvitaan?

Ostettavaa asuntoa vastaan myönnettävän lainan määrä vaihtelee pankeittain. Pankki edellyttää usein, että koko lainasummalle on vakuus. Garantia-Vakuutta tarvitaan, kun lainatarve ylittää pankin asunnolle antaman vakuusarvon.

Garantia-Vakuuden avulla asunnon osto on mahdollista ilman monimutkaisia vakuusjärjestelyjä esimerkiksi sukulaisilta, myös silloin, kun lainanottajalla ei ole riittävästi omia säästöjä. Asunnon ostaja voi myös jättää omia säästöjään puskuriksi pahan päivän varalle tai vaikkapa vaurastumiseen.

Miten Garantia-Vakuus toimii?

Garantia-Vakuus perustuu Garantian yhteistyöpankille myöntämään takausvakuutukseen, jolla turvataan pankin myöntämien yksittäisten asuntolainojen takaisinmaksu. Garantia-Vakuutta käyttämällä pankki saa edellyttämänsä lisävakuuden yksittäisen asuntolainan turvaksi. Asuntolainaa hakeva yksityishenkilö puolestaan saa lainalleen tarvitsemansa lisävakuuden ostamalla Garantia-Vakuuden, eikä näin tarvita henkilötakausta tai muuta reaalivakuutta. Garantia-Vakuus on voimassa enintään 10 vuotta.

Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaansa takaisin pankille, hakee pankki Garantialta vakuuden perusteella vakuutuskorvausta. Kun Garantia on maksanut pankille korvauksen, on Garantialla lainan takaajana oikeus periä pankille maksamansa korvaus takaisin lainanottajalta.

Miten Garantia-Vakuuden voi ostaa?

Garantia-Vakuuden ostaminen on helppoa, sillä kaikki hoituu lainaneuvottelun yhteydessä yhteistyöpankissamme. Pankki arvioi, voiko Garantia-Vakuutta käyttää ja käy samalla lainanottajan kanssa läpi Garantia-Vakuuden ehdot ja hinnan. Garantia-Vakuus saatetaan voimaan velkakirjojen allekirjoittamisen yhteydessä.

Miten Garantia-Vakuuden hinta määräytyy?

Garantia-Vakuuden hinta riippuu asunnon hinnasta ja tarvittavan vakuuden määrästä. Kysy tarjous yhteistyöpankistamme.

Kuinka suuri Garantia-Vakuus voi olla?

Garantia-Vakuuden enimmäismäärä riippuu ostettavan asunnon paikkakunnasta. Garantia-Vakuuden enimmäismäärä voi pääkaupunkiseudulla olla 125 000 euroa ja se voi kattaa enintään 25 % – 30 % asunnon arvosta. Tarkempia tietoja voi kysyä yhteistyöpankistamme lainaneuvottelun yhteydessä.

Onko Garantia-Vakuus tarkoitettu vain ensiasunnon ostajille?

Garantia-Vakuuden käyttöä ei ole rajattu vain ensiasunnon ostajille. Garantia-Vakuus on hyvä vaihtoehto myös asuntoa vaihtaville, jotka eivät halua sitoa omia varoja kiinni asuntoon.

Voiko Garantia-Vakuutta hyödyntää sijoitusasunnon hankkimisessa?

Garantialla on oma tuotteensa sijoitusasunon hankkimisen lisävakuudeksi.  Katso tarkemmat tiedot sijoitusasuntolainatakauksesta.

Voiko Garantia-Vakuuden avulla ottaa suuremman lainan ja jättää asunnon omarahoitusosuuden pahan päivän varalle tai sijoittamiseen?

Monesti talouteen saadaan kaivattua pelivaraa, kun työttömyyden, yllättävän remonttitarpeen tai muiden yllätysten hetkellä kaikki rahat eivät ole kiinni asunnon seinissä. Garantia-Vakuus mahdollistaa ratkaisun, jossa asunnon hankintaan ei käytetä kaikkia omia säästöjä, vaan omarahoitusosuus on pienempi, jolloin sijoittaminenkin on mahdollista.

Voiko Garantia-Vakuutta käyttää, jos asunto on hankittu jo aiemmin, ja esimerkiksi vanhempien antama lisävakuus tai henkilötakaus halutaan nyt vapauttaa?

Garantia-Vakuutta voi käyttää muulloinkin kuin asunnon hankinnan yhteydessä.

Kysy tarkempia tietoja yhteistyöpankistamme lainaneuvottelun yhteydessä.

Saako Garantia-Vakuudesta maksetun palkkion takaisin asunnosta luopuessa?

Garantia-Vakuus on kertamaksuinen tuote, jossa Garantia-Vakuuspalkkiota tai osaa siitä ei palauteta, vaikka Garantia-Vakuus muuttuisi myöhemmin tarpeettomaksi.

Onko Garantia-Vakuutta käytettäessä rajauksia laina-aikaan, korkosuojaukseen tai lyhennysvapaiden käyttöön?

Lainan ominaisuuksista tulee neuvotella Garantia-Vakuuden myöntävän pankin kanssa.

Voiko Garantia-Vakuuden siirtää pankinvaihdon yhteydessä toiseen pankkiin?

Garantia-Vakuutta ei voi siirtää pankinvaihdon yhteydessä pankista toiseen.

En saanut Garantia-Vakuutta, mistä tämä johtuu?

Tilanteen taustalla voi olla useita eri syitä. Tarkempaa tietoa voi tiedustella pankista, josta lainatarjous on pyydetty.

Etkö löytänyt vastausta kysymyksiisi? Kysy lisää Garantia-Vakuudesta yhteistyöpankistamme.